How to press…the Innovation Button

Με απόλυτη επιτυχία και με αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ολοκληρώθηκε η Ημερίδα “Press the…Innovation button: “Ο ρόλος της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Επιχειρηματικότητα”, η οποία διοργανώθηκε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016.

Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα αποτελούν σημαντικές πηγές νέας γνώσης και καινοτομίας, εκτελώντας ένα διευρυμένο ρόλο στις επιστήμες και στην τεχνολογικά εστιασμένη ανάπτυξη, δηλαδή μπορούν να αποτελέσουν βασικό στοιχείο της εξέλιξης σε ζωτικά τμήματα της οικονομίας. Γι’ αυτό το λόγο η μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας προς τις επιχειρήσεις είναι καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επαναφορά της ανάπτυξης, ειδικά μετά από την μακροχρόνια ύφεση. Αντίστοιχα, η αύξηση και εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως των νέων, κρίνεται ύψιστης σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Στα πλαίσια της “οικονομίας της γνώσης”, η έρευνα και καινοτομία διαδραματίζουν καίριο ρόλο για τη μακροπρόθεσμη επιβίωση και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου e-Bi Lab, Δρ. Ιωάννης Κοπανάκης με την παρουσίαση: “How to press… the Innovation Button”αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση, τις απαιτήσεις και τις προοπτικές, αλλά και με ποιον τρόπο θα ενεργοποιηθεί η καινοτομία.