Ερευνητικά έργα που έχουν συμμετάσχει τα μέλη του e-BI Lab
1/3/2018 – 28/2/2021 A2UFOOD – Avoidable and Unavoidable Food Wastes: A Holistic Managing Approach for Urban Environments στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφίμων με σαφή προσανατολισμό στην αποφυγή (και άρα αξιοποίηση τους ως τρόφιμα) αλλά και στη διαλογή στην πηγή και την αξιοποίηση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας (Βιο-πλαστικά και Κόμποστ).(https://a2ufood.gr/)
1/7/2017 – 30/6/2020 SMILE – SMart mobILity at the European land borders (Horizon 2020 Research and Innovation Programme, grant agreement No 740931) προτείνει μια νέα ιδέα κινητικότητας, χρησιμοποιώντας από το σχεδιασμό του τις αρχές προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίες θα επιτρέπουν χαμηλού κόστους ασφαλείς ανταλλαγές και επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις προκλήσεις σχεδιάζοντας, υλοποιώντας και αξιολογώντας σε σχετικό περιβάλλον (TRL6) τον αυτοματοποιημένο έλεγχο, την παρακολούθηση και την βελτιστοποίηση των ροών ανθρώπων στις υποδομές των συνόρων την ΕΕ.(https://smile-h2020.eu/smile/)
1/6/2017 – 31/5/2020 FORTIKA – Cyber Security Accelerator for trusted SMEs IT Ecosystems (Horizon 2020, grant agreement No. 740690). στοχεύει (1) στην ελαχιστοποίηση της έκθεσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε κινδύνους και απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, και (2) στην επιτυχή επίλυσή κυβερνο-ατυχημάτων, ενώ παράλληλα τους απαλλάσσει από κάθε περιττή και δαπανηρή προσπάθεια εντοπισμού, απόκτησης και χρήσης της κατάλληλης λύσης.(https://fortika-project.eu/)
01/09/2015 – 31/08/2016: «EMYNOS-nExt generation eMergencY commuNicationOnS» (HORIZON 2020). Το ΕΜΥΝΟS στοχεύει στον σχεδιασμό και υλοποίηση μίας πλατφόρμας νέας γενιάς, ικανή να εξυπηρετήσει κλήσεις έκτακτης ανάγκης με χρήση πολυμέσων όπως φωνή, κείμενο και βίντεο, καθιστώντας τη ως ένα ισχυρό εργαλείο για το συντονισμό της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών, των τηλεφωνικών κέντρων και των ατόμων διάσωσης.(https://www.emynos.eu/)
30/07/2014 – 30/06/2015 «Προώθηση ΒΙΟλογικών καλλιεργειών μέσω Διαδικτυακών συμπΡΑξεων ΣυνεργασΙαΣ – ΒΙΟΔΡΑΣΙΣ (11ΣΥΝ_2_588)». Το ΒΙΟΔΡΑΣΙΣ αποτελεί μία κοινή προσπάθεια για την εγκαθίδρυση, ενίσχυση και επέκταση των ικανοτήτων των συνεργασιών βιολογικής γεωργίας, ώστε να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της επαγγελματικής συνεργασίας και δικτύωσης, για την εξασφάλιση αποτελεσματικότερης και έγκαιρης διαχείρισης των πόρων.(http://biodrasis.teicrete.gr/home)
«DATa science for SIMulating the era of electric vehicles» (FP7 ICT/FET Project DATASIM), DATSIM που στοχεύει στην παροχή μιας εξ ολοκλήρου νέας και ιδιαίτερα λεπτομερούς μεθοδολογίας χωροχρονικής προσομοίωσης για την ανθρώπινη κινητικότητα, που στηρίζεται σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων διαφόρων τύπων και πηγών, με το στόχο την προβλέψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο των συνεπειών μιας ογκώδους αλλαγής σε ηλεκτρικά οχήματα. DataSim
“MODAP – Mobility, Data Mining, and Privacy”. 7o Πρόγραμμα Πλαίσιο / Πρόγραμμα ICT/FET, 2009-12. Πανεπιστήμιο Πειραιά.(www.modap.org).
«Geographic Privacy-aware Knowledge Discovery and Delivery (GeoPKDD)», Sixth Framework Programme Information Society Technologies, Future Emerging Technologies (FP6-IST-014915, STREP Project), που έχει ως στόχο την ανάπτυξη αποθηκών τροχιών κινούμενων αντικειμένων και καινοτόμων τεχνικών εξόρυξης γνώσης από βάσεις και αποθήκες τροχιών κινούμενων αντικειμένων, Πανεπιστήμιο Πειραιά, (www.geopkdd.eu).
Ανάπτυξη του Chorochronos Archive με σκοπό την συλλογή βάσεων δεδομένων κινούμενων τροχιών και αλγορίθμων ανάλυσης τους, ως προσφορά των ερευνητών της επιστημονικής κοινότητας διαχείρισης και εξόρυξης δεδομένων www.chorochronos.org
«Οντολογικά Κατευθυνόμενη Δημιουργία και Διαχείριση Μεταδεδομένων για “Έξυπνη” Αναζήτηση σε συλλογές Κειμένων και Εικόνων (ΜετΑ-Ον)» που συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος «Επεξεργασία Εικόνων, Ήχου και Γλώσσας» του μέτρου 3.3 «Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη στην Κοινωνία της Πληροφορίας». Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (www.metaon.gr).
«Διαχείριση Χωροχρονικών και Σημασιολογικών Δεδομένων για την Τεκμηρίωση Ιστορικής Πληροφορίας (ΔΙΑΧΩΡΟΝ)» που συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε τομείς Εθνικής Προτεραιότητας» του μέτρου 1.2 του Ε.Π Αττικής. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (www.diachoron.gr).
«Παροχή υπηρεσιών τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέσω πλατφόρμας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (ΠΑ.Σ.Ι.Φ.Α.Η.)». ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000-2006 «Κοινοπραξίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε τομείς Εθνικής Προτεραιότητας» του ΜΕΤΡΟΥ 1.2 ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ: «Εξοικείωση των επιχειρήσεων με τις νέες τεχνολογίες, Προώθηση της Καινοτομίας», (www.pasiphae.teiher.gr/pasiphae).
«Προστασία κατά την μετάδοση δια-δραστικών υπηρεσιών Διαδικτύου μέσα από ενοποιημένα συστήματα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και ασύρματων τηλεπικοινωνιακών υποδομών, από τρίτους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες (ΚΕΡΒΕΡΟΣ)», Αρχιμήδης ΙΙ, Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στα ΤΕΙ (ΕΕΟΤ), ΤΕΙ Κρήτης.
«Επιδράσεις της Τουριστικής Ανάπτυξης στην Οικονομία – Υπόδειγμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μεταβολών», Αρχιμήδης Ι, Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στα ΤΕΙ (ΕΕΟΤ), ΤΕΙ Κρήτης.