Re-search.gr – Η αναζήτηση της “αναζήτησης” στην Ελλάδα

Η Μηχανή re-search.gr αποτελεί προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησης βασιζόμενη σε αυτή της Google (Custom Search Engine – CSE)  και δίνει την δυνατότητα σε Έλληνες ερευνητές, αλλά και στο ευρύ κοινό να βρίσκουν πληροφορίες και υλικό από ιστοσελίδες ερευνητικών δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

To re-search.gr έχει εμπλουτιστεί με ένα αρκετά μεγάλο σύνολο ιστοσελίδων ελληνικών ερευνητικών εργαστηρίων, κέντρων και ιδρυμάτων για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου με βάση λέξεις – κλειδιά που ορίζει ο χρήστης. Δίνεται επίσης η δυνατότητα προσθήκης ερευνητικής δομής, που δεν έχει συμπεριληφθεί στην αναζήτηση.

Στόχος και σκοπός του re-search.gr, που αναπτύχθηκε από την ομάδα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας (e-Business Intelligence Lab) του ΤΕΙ Κρήτης, είναι η διευκόλυνση της διασύνδεσης και συνεργασίας ερευνητών-ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων με επιχειρηματικούς και αναπτυξιακούς φορείς, ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και καινοτομίας στη χώρα μας.

gif_final